Curs de strategie - Teoria Jocurilor in Afaceri

 

«Inteleptii biruie inainte de a lupta,

pe cand nestiutorii lupta ca sa biruie «

 Zhuge Liang

 

 

Ø Va propunem sa urmati cursul nostru de strategie - Teoria Jocurilor in Afaceri, pentru a putea identifica ce tipuri de  interactiuni exista pe piata, cum va influenteaza acestea deciziile si rezultatele si mai ales pentru a   intelege cum puteti schimba interactiunile existente pe piata , astfel incat sa va maximizati profitul.  

 

Ø Teoria Jocurilor In Afaceri este un curs ce completeaza cunostintele oricarui program MBA, foloseste concepte pentru care s-a acordat premiul Nobel pentru economie.

 

Ø Este un curs interactiv, provocator, util, amuzant si foarte eficient. Cunostintele dobandite au in totalitate aplicabilitate in lumea reala si ofera imediat, celor care le folosesc, avantaje strategice in fata competitorilor.

 

Ø Exemplele practice si exercitiile (individuale si de grup) reprezinta minim 70% din cuprinsul cursului.

 

 

Recomandarea noastra este sa urmati acest curs inainte de stabilirea planului de afaceri pentru anul urmator.

 

 

 

Despre aplicabilitatea teoriei jocurilor in afaceri

 

Ø Teoria jocurilor are o contributie majora in afaceri la elaborarea de tactici – de exemplu : Cum sa stabiliti preturile ? Cat si la ce pret sa vindeti produsele, cat de mare sa fie bugetul de publicitate, daca sa introduceti un produs/ serviciu nou, cum procedam cand activitatea firmei este supusa unor reglementari, cum luam decizia optima cand participam la o negociere,  daca  este cazul sa intrati pe o piata noua; toate aceste  decizii au ca scop final maximizarea  profitului, respectiv, minimizarea pierderilor.

 

Ø Teoria jocurilor va ofera clarificari conceptuale care va permit sa intelegeti si sa anticipati, inaintea altora, ceea ce este probabil sa se intample pe piata pe care activati, obtinand in acest fel un avantaj competitiv. Conform unei anchete globale aproximativ 50% dintre liderii de business nu au in vedere mai mult decat una dintre optiunile lor atunci cand iau decizii importante in afaceri, cu atat mai putin modul in care ar putea sa reactioneze competitorii la deciziile lor.

 

Ø Teoria jocurilor poate sa tranforme cultura unei organizatii. Firmele nu sunt doar jucatori pe o piata, ci sunt si mediu in care se joaca diverse jocuri care au loc intre departamente, intre subordonati si manageri, intre actionari si management, care influenteaza in mod direct rezultatele optinute atat la nivel de firma cat si la nivelul pietei pe care activeaza.

 

Cui se adreseaza acest curs?

 

Acest curs  este recomandat: managerilor, directorilor, actionarilor si antreprenorilor implicati in luarea deciziilor strategice in cadrul companiei  - cei care lucreaza efectiv la configurarea si stabilirea strategiei comerciale, a politicii de preturi, a planului de marketing, a politicii de resurse umane, a strategiei de dezvoltare (de exemplu:  CEO/ CMO/ CFO/ directorului general/ directorului executiv/  directori de departamente)

 

Obiective

 

La  sfarsitul  acestui  curs  veti  sti :

Ø la ce se refera teoria jocurilor si cum sa o folositi in afaceri ;

Ø ce tipuri de jocuri exista in afaceri, care sunt formele de reprezentare  ale jocurilor,

Ø sa identificati jocurile strategice intr-o piata unde au loc interactiuni complexe (stabilirea preturilor, publicitate, coordonare, negociere, innovare, calitatea produsului, monitorizarea angajatilor, intrarea pe o piata etc)

Ø sa faceti distinctie intre diversele strategii posibile : dominanta, sigura, mixta, de declansare,

Ø ce este echilibrul Nash; subjoc si echilibrul perfect al unui subjoc ;

Ø cum sa alegeti  strategia optima;

Ø veti  avea cunostintele necesare pentru a identifica si evalua optiunile pe care le aveti, atunci cand luati decizii ;

Ø veti intelege cum puteti schimba, in favoarea afacerii  pe care o conduceti, interactiunile strategice de pe piata, care va influenteaza activitatea si rezultatele;

Ø veti avea o viziune mai profunda asupra pietei pe care activati si asupra evolutiei acesteia in viitor .

 

Subiecte abordate

 

Ø Ce este teoria jocurilor

Ø Cum luam decizii in firmele cu putere de piata

Ø Descrierea jocului in afaceri

Ø Clasificarea jocurilor

Ø Jocuri simultane care se joaca o singura data

Ø Echilibrul Nash

Ø Strategie dominanta, strategie optima, strategie sigura, strategie mixta, strategia de declansare

Ø Jocuri infinit repetate

Ø Jocuri care se repeta de un numar finit de ori

Ø  Jocuri cu mai multe etape

Ø Subjoc, echilibrul perfect al unui subjoc

 

 

Durata & locatie

 

Cursul este unul intensiv, se desfasoara pe parcursul a 3 zile, cu 8 ore / zi (9.00- 18.00). Pauzele sunt de 10 minute la fiecare 2h si pauza de masa (la pranz) de 1 ora.  

Este structurat astfel incat sa permita  intelegerea conceptelor teoretice si asimilarea acestora pe baza simularilor de business (jocurilor), reconstituind cu ajutorul lor mediul concurential cu interactiunile specifice si asigurand totodata lucrul in echipe.   

Cursul se va organiza in Bucuresti, pe parcursul a 3 zile lucratoare consecutive (cursul nu se organizeaza in weekend).

Numar de participanti pe sesiune:

 

minim 8 persoane / maxim 16 persoane

 

Trainer:  Dalia Anghel

 

Ø Trainer certificat ANC

 

Ø Experienta in afaceri de peste 20 de ani,  din care 17 ani cu un productor din top 5/6 la nivel mondial,  2 ani ca dealer  Orange si dealer de sisteme de management de flote, 8 ani experienta in vanzari B2B la nivel international, import, export, 13 ani experienta in activitatea de consultanta

 

Ø Consultant Gerson Lehrman Group din iunie 2015 in urmatoarele domenii : strategie in afaceri, managementul veniturilor, maximizarea profitului si industria auto

Ø Actionar si manager a 2 firme – una stabilita in Romania din 2004, cea de-a doua intr-o alta tara UE  din anul 2010, permanent conectata la mediul de afaceri international

 

Ø Publica articole pe reteaua profesionala LinkedIN si pe blogul companiei  privind  strategia in afaceri bazata pe maximizarea profitului si alte aspecte legate  de  afaceri.   

 

Conditii pentru inscriere:

 

Se pot inscrie la acest curs doar cei care au finalizat cursurile unei facultati (copie dupa diploma de absolvire este necesara la inscriere).

Pentru inscriere este necesar sa completati formularul de inscriere si contractul de pe site-ul nostru, meniul "Documente de inscriere", sa le semnati si sa le trimiteti, impreuna cu copia dupa diploma de absolvire a facultatii, la adresa office@accentserv.ro .    Puteti urma cursul doar daca ati trimis toate documentele solicitate si daca ati achitat integral taxa de inscriere,  cu cel putin 2 saptamani inainte de data de incepere a cursului.

Puteti descarca formularul de inscriere si contractul de pe site-ul nostru, din submeniul - Documente pentru inscriere  .

Pret: 1370 Euro +TVA / persoana

Cursantii sunt certificati pentru participarea la cursul Teoria Jocurilor in Afaceri  de catre Accent Serv International.

In pret sunt incluse si costurile pentru certificare Accent Serv International,  masa de pranz si bauturi racoritoare, apa, cafea si produse de patiserie pentru coffee break.

Date de contact:

 

Accent Serv International SRL

Dalia Anghel

Bucuresti / Tel : 0748205046

Email: office@accentserv.ro

 

    

Google+ facebook twitter blog