Aveti nevoie de servicii de consultanta? 

 

Daca mai aveti vreo indoiala ca raspunsul  la aceasta intrebare este  afirmativ  , am sa va aduc cateva argumente pro colaborare cu un consultant. De foarte multe ori este nevoie sa fac aceste precizari chiar de la prima discutie , pentru a clarifica lucrurile si pentru a nu lasa clientul sa aiba asteptari nerealiste sau  temeri  nejustificate.
De fapt daca ati ajuns sa vizitati site-ul nostru cu siguranta  nu o faceti doar din curiozitate. Sigur aveti cel putin o problema sau o disfunctionalitate in activitatea dumneavoastra, ale carei  efecte  sunt vizibile, dar pentru care nu reusiti sa identificati cauzele si sa luati deciziile care sa o inlature.
Consultantul este un specialist, preocupat permanent sa se perfectioneze, cu o pregatire superioara si o experienta vasta si care, intr-o companie  plina de angajati  care stiu cu siguranta ce NU se poate face, el este persoana ce va va  spune ce se poate face si cu ce resurse pentru a va imbunatati rezultatele.
Consultantul este intotdeauna obiectiv, pentru simplu fapt ca nu este interesat in a avansa pe scara ierarhica in interiorul companiei,  nu  se teme ca isi va pierde locul de munca, si, chiar daca are un interes material direct,  concretizat in onorariul pe ora platit de clientul sau, este constient ca imbunatatirea afacerii acestuia este singurul lucru care ii va aduce succesul .
Consultantul  va spune intotdeauna adevarul, va va solicita date concrete, actualizate la zi, folosite in  analize si calcule pe care se bazeaza  in stabilirea masurilor de urmat, si nu  va va propune masuri bazate  doar pe  intuitie. Este ca un medic specialist, care va consulta de fiecare data cand veniti la control, va trimite sa faceti analize, radiografii si orice alte investigatii necesare pentru stabilirea corecta a diagnosticului  si a tratamentului.
Daca nu aveti in cadrul societatii un department specializat in Strategie, Planificare si Dezvoltare, care sa stabileasca si sa urmareasca realizarea obiectivelor companiei pe termen mediu si lung, nu doar pe termen scurt,  sa fiti siguri ca aveti nevoie de ajutorul unui consultant.  Mai ales acum, cand  din cauza crizei economice, majoritatea companiilor si-au redus la maxim numarul de anagajati  si au pastrat doar salariatii cu venituri cat mai mici si in consecinta  cu experienta si cunostinte reduse, demotivati . Un paradox al crizei economice il constituie faptul ca pe perioada acesteia reducerea costurilor este o necesitate obiectiva, dar criza nu poate fi depasita cu angajati insuficient pregatiti, ci doar cu specialisti  si cu o preocupare continua pentru inovare.  De aceea externalizarea  anumitor servicii este o solutie la problemele cu care va confruntati.
Imi doresc ca acest lucru sa fie inteles de cat mai multi antreprenori, administratori, directori generali, CEO, care sa-si doreasca sa  devina cat mai profitabili si sa ne contacteze pentru a colabora.

    

Google+ facebook twitter blog